Żywność

Sery i mleko kozie – rodzaje i jak powstają

Z upływem czasu popyt na mleko kozie oraz jego przetwory rośnie, ze względu na wysoką zawartość białka oraz niską zawartość cholesterolu. Na mleko oraz sery kozie decydują się osoby z nietolerancją mleka krowiego i jego pochodnych. Wpływ na zwiększenie popularności przetworów z mleka koziego mają czynniki, takie jak: problemy z cholesterolem, problemy z układem krążenia

Sery i mleko kozie – rodzaje i jak powstają Czytaj Dalej »

Wołowina ekologiczna Grass Fed

Wołowina Grass Fed hodowana jest w sposób ekologiczny, dlatego jej mięso jest takie smaczne oraz bogate w białko, witaminy oraz składniki mineralne. Musi mieć zapewniony nieograniczony dostęp do pastwiska. Dieta bydła odmiany grass fed opiera się głównie na spożywanie traw i ziół z pastwisk, ale również dodatkiem paszowym (bez zawartości ziarna zbóż). Właściwości jakie zawiera

Wołowina ekologiczna Grass Fed Czytaj Dalej »

Odpowiednie mięso na steki – jaką wołowinę wybrać?

Hodowla bydła mięsnego cieszy się coraz większą popularnością oraz wzrostem popytu na wysokiej jakości wołowinę na steki. Hodowcy, którzy posiadają bydło rasy mięsnej, mogą uzyskać bardzo dobre dochody. Wybór rasy bydła mięsnego nie może być pochopne. Aby wołowina spełniała najlepsze cechy do wyboru pod steki, musi spełniać kilka warunków. Jest ich pięć: Mięso przeznaczone na

Odpowiednie mięso na steki – jaką wołowinę wybrać? Czytaj Dalej »

Wartości odżywcze mięsa z królika

Królicze mięso uważane jest jako doskonałe źródło chudego białka, które ma korzystny wpływ na organizm człowieka. Porównując mięso królicze do wieprzowiny, czy nabiału to ma on dużo mniej tłuszczów nasyconych. Dodatkowo zawartość białka jest większa niż w przypadku kurczaka oraz mniej tłuszczu i węglowodanów. Mięso z królika jest odpowiednim mięsem dla osób, które pilnują kalorii

Wartości odżywcze mięsa z królika Czytaj Dalej »

Wartości odżywcze mięsa z perliczki

Coraz częściej spotykamy w daniach mięso perliczek. Zdobywają one coraz większą popularność. Mięso z hodowlanej perliczki jest bardzo smaczne oraz pożywne. Takie mięso ma wysoką zawartość białka i co cieszy konsumentów, niską zawartość tłuszczów. Porównując perliczki do wołowiny, to ma ono aż trzy raz mniej tłuszczu w swoim składzie. Mięso perliczki w smaku podobne jest

Wartości odżywcze mięsa z perliczki Czytaj Dalej »

Przewijanie do góry
WordPress Cookie Plugin od Real Cookie Banner